torsdag 30. august 2007

Sykkelfantomet

Jeg har det litt sånn at jeg gjerne ser på syklene til folk jeg treffer, for å se om det er en dyr og bra sykkel eller om det er et billig skrap de sykler på. Hva de har betyr egentlig ikke så mye for meg, med mindre de kjører fra meg i den helsikkes bratte oppoverbakken på vei hjem. Dersom jeg blir forbikjørt av en fyr med sykkel til 20.000,- som kjører med TVK-skjorte, shorts og barberte legger så tenker jeg ikke noe mer på det. Sånne er jeg ikke bygd for å henge på. Men kommer det en type på en litt rusten 21-girs TWS eller Diamant, med dongeri, sydvest og oilskinjakke liker jeg det ikke mer enn passe. Av en eller annen grunn blir jeg ofte passert av sånne folk. De kommer plutselig bakfra i en helvetes fart og peiser forbi. Og så holder de farten i 20 meter. Så er det mer eller mindre bom stopp. Og når jeg er oppe på sida, så durer de avgårde igjen, i nye 20 meter. Da lurer jeg ofte på hva som foregår i hodet på dem. Synes de det er kult å passere en fyr med tights og sykkelsko? Planlegger de en skrytehistorie til kona ved middagsbordet? - "Dævven hain steike bokken, i dag distangseert æ ein toilling me taits neddi bakkan hær. Å hain haddj itj nubbsjangs te å hæng på mæ!". Lurer på om de da forteller resten av historien...

"Men når æ kom oppå flata forbi Rema så kjaurd hain me taitsn så støggfort at æ itj orska å prøv å hæng. På speddometre mett såg æ at æ låg i seisn kilometer i timen, men hain måtta hatt minst tjue. Hain sykla superfort".

onsdag 29. august 2007

Sikkerhetskurs i Trondheimsfjorden

Etter 4 timer teori var det på tide å prøve ting i praksis. Tirsdag 28. august hadde vi den første av to praksis-økter med kajakk i Trondheimsfjorden. Med 9 varmegrader i lufta var det ikke fritt for at undertegnede hadde grudd seg en del til å ligge og kave i fjorden, men det gikk overraskende greit. Med våtdrakt og ullundertøy ble det ikke så kaldt som fryktet, og det hele var egentlig en sinnsykt morsom opplevelse. Etter 5 velt og kameratredninger, en del nesten-velt ved sculling og pessregn var alt av klær blitt søkk vått, og det var godt å komme i land og å få skiftet til tørre klær i TKKs lokaler.

Linda og meg klare for noen timer med bading i fjorden. Hadde jeg bare hatt noe ordentlig på beina hadde dette vært helt perfekt. Badeskoene som ble kjøpt i Kroatia var ikke det helt store...



søndag 19. august 2007

Aksetøya - Hitra (Fjellværøya)

Helgetur til Aksetøya på Fjellværøya. Tok båten til Fillan på fredag og sto og venta først et kvarter på taxi fra hurtigbåtanløpet til sentrumen, så satt vi på Fillan-senteret og venta på Rikke, Linn, Dan og Cecilie. Etter en kjapp handlerunde stappa vi 6 stk inn i Mercedesen og rusa avgårde til Aksetøya. I pessregn kjørte vi småbåt til hytta, og fra da av var det bare kos. Mye mat, mye fisk, mye øl, mye vin, mye edderkopper, mye vind, mye sjø, men litt for lite horsepower...





søndag 12. august 2007

Padling i Åfjorden - Igjen

Forrige tur var svært så vellykket, og etter å ha skrytt av padlinga i Åfjorden til Are, tok han ansvar og var reiseleder for en ny tur til Fosen. Etter heftig rallykjøring med Focusen ankom Øyvind, Øyvind, Are og Pål Sørdalen Padlesenter med store forventninger. Vi kom oss kjapt i kajakkene, og padlet avgårde. Når vi kom tilbake til brygga fikk vi prøvd oss på velt og kameratredning. Ikke enkelt, men veldig greit å ha prøvd det.











torsdag 9. august 2007

Kajakk på fjorden

August og noen-og-tyve grader i Trondheim. Dro ut med kajakk og padlet litt opp i Nidelva og ut på fjorden. Varmt i lufta, og varmt i fjorden. Var visstnok 18 grader i vannet. Sjekk TVadressa som tilfeldigvis filmet Linda idet hun padlet forbi Sjøbadet.






Røros


23 timer på Røros... Rakk å grille noe kylling, drikke en dyr chablis og en totalt oppskrytt Faustino I. Lukter råtne epler, og smaker vaniljestang og gammel tannpirker. Men chablisen var knall, og kyllingen saftig som få.

søndag 5. august 2007

Kroatia

Hjemme igjen etter 14 dager i Kroatia, på øya Brac utenfor Split. Det var to uker med intens avslapping, og det var deilig. Spist masse god mat, drukket massevis av god Kroatisk vin, sett mye sol og badet masse. Hæli!