lørdag 29. september 2007

Høst i Bymarka

Avspaserte fredag 28. september, og tok turen opp i marka. Planen var egentlig å dra på fjorden for å teste de nye padlejakkene, men det frista lite når det var 5 grader i lufta... Så vi vispet sammen pannekakerøre, smurte matpakke og gikk en lang tur i marka i stedet. Hjemmefra, om Kyvannet, rundt Baklidammen, opp til Kobberdammen. Der steika vi pannekaker helt til sola gikk ned og det ble for kaldt å sitte ute. Så rusla vi hjem igjen.






tirsdag 11. september 2007

Siste kurskveld med TKK

Mandag 10. september var siste kurskveld på nybegynnerkurset i regi av Trondheim Kajakklubb, ogpå programmet sto en "langtur" på fjorden. Vi startet fra Skansen, og padlet ut ved Brattøra, og satte kursen mot Korsvika. På grunn av sterk sidevind droppa vi planen om å dra til Ringvebukta, og ble heller liggende og leke i bølgene i Korsvika. Fin kveld, bortsett fra at Linda desverre fikk en uregjerlig Cappella å stri med.

mandag 10. september 2007

Vel gjennomført ekspedisjon

Vi skriver 10. september og gutta fra "Trollheimshytta unsupported 2007" er tilbake i sivilisasjonen etter en strabasiøs tur i Trollheimen. Værmeldinga var så ille at to av ekspedisjonens opprinnelige deltakere faktisk trakk seg, men Øyvind og Are gjennomførte etter planen. Lørdag gikk turen gjennom tett jungel nede i Svartådalen, der flomstor elv gjorde ferden farlig og strabasiøs. Liket som lå i elva tydet på at dette ikke var en tur for pyser. Søndag gikk turen høyt til fjells, da vi satte kursen rett opp på Geithetta, der vi kunne nyte utsikten mot Snota, Skallen, Trollhetta og Jøldalen. Å se Trollhetta badet i sol var en vannvittig flott opplevelse! Nedstigningen gikk fint, uten de store uhell. Lommerakketten sørget for varmt vann til Drytech'en, som ble inntatt i solveggen ved foten av Geithetta.




Vi vil egentlig ikke takke verken Klättermusen, Norrøna, Lowe Alpine, Scarpa, eVent, Oakley, Bavac, Devold, Ulvang, Real Turmat eller MSR ("The Pocket Rocket Rocks"), siden ingen av dem vil sponse oss, men utstyret funka det. Mithril-byxan var konge. Anbefales!

fredag 7. september 2007

Trollheimshytta unsupported 2007

Følg Øyvind og Are på deres ekspedisjon fra Jølhaugen via Jøldalshytta til Trollheimshytta - og tilbake igjen! Over en periode på to dager skal disse to eventyrerne ta seg fra parkeringsplassen ved Jølhaugen, gjennom det øde landskapet sørvest for Jøldalshytta og ned gjennom tett vegetasjon i Svartådalen, før de fortsetter vestover mot Trollheimshytta. På den tunge returen planlegger de intet mindre å klatre til toppen på Trollhetta (1616 moh), traversere langs ryggen på hetta og skue Litlhelvetet og Trollauget på nært hold, før de fortsetter rett øst tilbake mot Jølhaugen. Alt dette uten å skulle motta ekstra forsyninger underveis.

Øyvind er en erfaren ekspedisjonsleder, med vellykkede ekspedisjoner som "Femunden unsupported 2001", "Galdhøpiggen in summer", "Storvatnet and back - Qajaq 2007" og "Geitfjellet and back in one day 2007" som de kanskje største høydepunktene.

Are er noe ferskere i ekspedisjonsmiljøet, men også han har solid erfaring fra fjell- og friluftsliv å vise til. Blant annet er Are kjent for den hasardiøse turen "Gammelgruva - Raubekken" i 2006. Are deltok også på
"Storvatnet and back - Qajaq 2007".

Vi er ikke sponset av verken Klättermusen, Norrøna, Lowe Alpine, Scarpa, eVent, Oakley, Bavac, Devold, Ulvang, Real Turmat eller MSR ("The Pocket Rocket Rocks"), så hvis noen føler for det, er det bare å ta kontakt for opplysninger om hvordan dere tilbakefører penger tilsvarende det beløpet vi har brukt på utstyret. De eneste som kan sies å ha bidratt er Axel Bruun Sport AS siden jeg får så mye rabatt der. Tusen takk!

Bilder kommer etter hvert.