mandag 18. august 2008

03:55:55

Lørdag gikk "Fjellsykkelrittet" av stabelen. Starten gikk på Savalen skiarena, og mål var i Folldal. Arrangøren sa det var 98 kilometer mellom start og mål, men jeg hadde noe mindre på min computer. Uansett, det var brukbart langt, og jeg var dyktig sliten på slutten. Hadde gjort en diger bommert i oppkjøringa, nemlig knebøy på mandag som satt i helt til fredag. Dermed var beina sure som pokker, og i partier der jeg normalt har mye å kjøre med var det helt stopp. Var heldig som kom med i en gruppe som kjørte sånn passe disiplinert, så jeg kom inn til en anstendig tid.

Oppladningen var altså ikke den beste, sett i ettertid. Forrige lørdag kjørte jeg Sykkelener'n, droppet restitusjonsøkt på søndag, kjørte kort men halvintenst på mandag med påfølgende knebøy på 3T, og så en steinhard sti-økt på onsdag. Tror kanskje ikke at det var noe sjakktrekk. Sti-turen med André var sykt morsom, men kanskje litt for hardt så tett innpå. Men man lærer jo noe hele tiden...

Fredag etter jobb kjørte jeg og Linda sørover til Tynset, der vi skulle besøke Nils og Torunn. Vi kom til dem omtrent åtte, og fikk en varm velkomst av Era, en kjempefin og morsom (og snill!) hund. Gården var kjempefin, og det var koselig å møte Nils og Torunn. Nils skulle også sykle på lørdag, og siden han er "local" fikk jeg noen gode tips om løypa. Jeg mistet Nils allerede i det første terrengpartiet, og jeg så for meg at han var langt, langt foran meg i mål. Men resultatene viser at jeg greide å karre meg til mål bare 4 minutter senere.

Vi ble på Tynset til søndag, og hadde en fin lørdag ettermiddag og søndag morgen sammen med Nils, Torunn, Nora og Tuva. Og Era selvsagt. God mat og hyggelig selskap. Gjorde et forsøk på å ta et glass vin også (Muga Reserva 2004), men jeg var så trøtt at jeg holdt på å gå i dørken...

Øyvind og Nils eter før start

Nils tauer på Øyvind

Nils smiler og ler opp bakkene

Litt stivere smil på denna karen...

Pulja jeg kjørte et stykke med. Flere helt til mål.

Harald Løvdal (i front)

Til fots over mål... kjipt.

Heiagjengen... Linda og Torunn

Era!


mandag 11. august 2008

03:09:34

Foto: Ståle Flotten

Så var "Sykkelener'n" vel unnagjort. Det var et fantastisk flott ritt, med fantastisk natur, matstasjon rundt hver sving og til dels mange folk som sto rundt løypa og heiet på oss som syklet. Jeg så til og med mannen med ljåen oppe i en bakke, og da var alt bare stas...

På forhånd hadde jeg sett på resultatene fra i fjor, og bestemt meg for at jeg skulle ha som mål å komme under tre timer. I år var det imidlertid mye våtere, sterk motvind over fjellet, og 3 km lenger enn i fjor. Så det ble vanskelig å komme inn på under tre timer. På den andre siden: Jeg hang greit med 2 stykker opp Vinstradalen. De kjørte hardt, men ikke verre enn at jeg lett hang på. Dette funka fint, helt til en forbanna idiot passerte meg helt på toppen av terrengpartiet, for så å ligge og bremse i 12-15 km/t nedover. Faen altså... det førte til at jeg mista de 2 jeg syklet sammen med, og måtte kjøre alene over fjellet (ikke alene altså, men det var jeg som måtte gjøre jobben hele veien; ingen andre som trakk i høy nok hastighet).

Etter som jeg slo både Bjarte Engen Vik (03:17:44) og Svein Tore Samdal (03:11:05), og kom under minuttet bak min svoger Sigurd (03:08:37), så er jeg likevel ganske fornøyd.

Var så heldig å få bo på hytta til Tove i Glitnir sammen med Linda (04:19:29), Siv Merete (05:16:02), Lise (04:55:31), Jannike (05:13:51), Hilde (04:29:07), Asgeir (04:07:03), Tor (03:16:16) og Harald (03:19:02). Litt sykdom og nervøsitet til tross, alle kom seg gjennom rittet, og alle var enige om at det var et flott ritt. På hytta la Tove alt til rette for at vi skulle ha det fint, og hun disket opp med nydelig mat både seint og tidlig, og passet på at alle hadde noe godt i glasset i tillegg. Skikkelig service, altså. Nå gleder jeg meg til Fjellsykkelrittet på lørdag... Blir spennende å se hvordan beina taklet kjøret rundt Orkelsjøen.