tirsdag 11. november 2008

Race My Ride

Gjennom hele sykkelsesongen 2008 har jeg gått og tenkt på at noe burde gjøres med min trofaste Scott Comp Racing. Jeg har ikke vært helt sikker på hva, men det ble etter hvert klart at visse slitedeler måtte byttes, og at sykkelen generelt sett burde slankes. Før sommeren gikk jeg derfor til innkjøp av en Fox F32 100 RLC, en helt nydelig gaffel som har forbedret kjøringa i nedoverbakker betraktelig. Gaffelen er supersmuud, og lett.

Før Birken måtte jeg bytte kassett og kjede, da dette begynte å bli rimelig slitent. Jeg hadde faktisk ikke bytta siden sykkelen var ny, og det er jo noen år siden. Men så har jeg jo ikke sykla så mye heller da, før i år.

I høst begynte jeg å planlegge en større oppussing, der nytt bakhjul (Mavic et-eller-annet), ny krank (XT hollowtech), nytt bakgir (XT), nytt sete (Selle Italia SLR), nytt stem (Ritchey WCS), nytt styre (Ritchey WCS), ny setepinne (noe i carbon) og nye holker (Bontrager XXXLite) skulle på plass. Hadde beregnet å bruke 5-6 tusen på dette, og syntes det var fornuftig ettersom jeg ikke har råd til ny sykkel.

Men så fikk jeg mail fra en hyggelig kar som hadde en Nakamura Platinum HT tilsalgs. Nakamuraen er lett og fin med fabrikkoppsettet, men selger hadde i tillegg satt den opp litt mer spenstig likevel. XTR krank, XO carbon bakgir, Easton EC 90 styre (99 gram!), Rotor-drev, Juicy Carbon bremser, carbon setepinne, Selle San Marco sete og sikkert noe annet småsnacks.

Nå er Nakamuraen kjøpt, men ikke hentet, og Scotten står foran en liten forandring den også. FOXen må av og settes på Nakamuraen, mens R7-demperen skal over på Scotten. I tillegg har jeg et sett med fancy girwirer som en av dem skal få. Usikker på om det blir Scott eller Nakamura. Kommer litt an på vekta... kanskje det blir iLink på Nakamuraen etter hvert.