fredag 9. januar 2009

Styr unna Maxtor OneTouch 4 Plus

Var blid og fornøyd med min nye Maxtor OneTouch eksterne harddisk i omtrent to måneder, men så i dag takket den brått og uventet for seg. Plutselig fikk ikke maskina kontakt med disken lenger, og det var ingenting som hjalp heller. Av og på med strøm, inn og ut med usb, restart av maskin... nada. Så den liksom-så-robuste Maxtor OneTouch-disken må sendes til IBAS, som skal ha 3.500,- kroner for å analysere Maxtor-disken, og så nye 15-25.000,- for å gjennopprette data. Dyrt, men skjønner at det koster. Men Maxtor, takk skal dere faen meg ha for at dere har laget en så bedriten ekstern harddisk at den ikke holder i mer enn to måneder!


mandag 5. januar 2009

9-tallet innen rekkevidde

Nakamura Platinum HT står oppført med vekt på 9,3 kg, noe som er veldig lett. Jeg veide min her om dagen, og havnet da rundt 10 kg. Da er det byttet gaffel, fra Manitou R7 til Fox F100, noe som har gitt omtrent 70-80 gram ekstra. I tillegg er de originale dekkene byttet, fra Notubes Kevlar til Racing Ralph og et tilsvarende dekk, som veier ganske så mye mer. Men jeg hadde uansett trodd at hele greia fortsatt skulle veie under 10 kg.

Neste på programmet nå er å bytte setepinnen til en KCNC Ti-Pro Lite på 142 gram, og sete. Vet ikke om det blir Carbonio Flow eller SLR XC fra Selle Italia, men en av dem blir det. Forskjellen i vekt er bare 50 gram, så det kan hende jeg velger det som er mest comfy (og holdbart), nemlig SLR XC.

Når sete/setepinne er byttet er det ikke så mye mer å gjøre med vekta, med mindre jeg vil over på lettere dekk og eventuelt slangeløst. Men det får jeg vurdere utover i sesongen. Alt annet på handlelista handler kun om bling... :)

fredag 2. januar 2009

Egg Beater MXR

Ingen sykkeldeler fra julenissen, så nå må jeg ønske meg småtteri av meg selv... I dag fikk jeg mine Egg Beater MXR-pedaler. Fine og blanke, og bare 278 gram. Blir fint å få dem på sykker'n.