søndag 25. oktober 2009

Milians første innlegg

nj fji5vfini09c5gwsmj,µ k

(Hilsen Milian, 4 mnd i dag).

Langkjøring

I dag hadde jeg en solid dose langkjøring. Først 90 minutter løping i marka, deretter rett på to timers trilletur med Milian og Linda. Gikk i bra tempo, så det er på nippet til at jeg fører det som langkjøring i treningsdagboka... Løpeturen var herlig. Løp hjemmefra opp til Kyvannet, Baklidammen, opp ved Lavollen, opp til Geitfjellet, ned til Tømmerdalsveien, opp til parkeringa ved Tikneppen, og derfra rundt Kopperdammen. Mot Fjellsæter og ned Måneskinnsløypa til Baklidammen, til Kyvannet og hjem igjen. Flott runde!

mandag 19. oktober 2009

Da er Milian Milian

Søndag 18. oktober ble Milian Milian... Det vil si, han har jo alltid vært Milian, men på søndag ble han døpt og fikk navnet sitt "på årntli´". Det var en herlig dag, fra tidlig morgen da Milian ble vekket i voksensenga (for en gangs skyld måtte vi vekke ham, ikke omvendt), via en laaaang (gjesp) gudstjeneste i kirka, hjemom for en matbit og klesskifte, til en alldeles fantastisk ettermiddag på Lian.

Man kan ha mange meninger om dåp, og om det å "tvinge" et barn inn i den kristne tro. Det er et poeng at dette ikke er noe barnet selv kan velge (Milian kan jo ikke snakke enda, langt mindre ta selvstendige valg), men samtidig er det jo på en måte litt fint at vi som foreldre har anledning til å ta dette valget på vegne av Milian, og la dette valget stå helt til han er gammel nok til selv å ta et valg ved å enten fornye løftene i konfirmasjonen, eller å kutte ut hele greia. Han skal selvsagt få lov til å velge det han selv synes er mest åkei når den tid kommer. Men til de som sier at det er fryktelig å tvinge barna til noe de ikke kan velge selv: Påtvinger man barnet noe mindre tro ved å ikke døpe det? Å ikke tro er jo en slags tro det også. Og barnet kan heller ikke velge at det ikke skal tro...

Dette hørtes litt kristent ut, og folk som kjenner meg vet vel at jeg ikke er den som går mest i kirka. Når vi velger å døpe Milian, betyr det for min del at vi døper han inn i en gammel tradisjon som jeg ikke uten videre vil bryte.

Jeg er kjempeglad for at André og Linn ville være faddere for Milian. Jeg er temmelig sikker på at de to kommer til å følge ham opp på en svært god måte. Selv om Milian ikke har sagt så mye om det enda, er jeg ganske trygg på at også han kommer til å være fornøyd med fadderne sine når han skjønner litt mer av dette her...

Jeg gleder meg i hvert fall noe innmari til jeg, Milian og fadder André skal på guttetur til Oppdal for å kjøre nedoversykkel... Trenger ikke være så lenge til det ;-)

onsdag 14. oktober 2009

Bjørn Hellfuck


Dette er sånt som jeg ler av... trykk på bildet (du kommer til NRK Urørt), og lytt til fantastisk musikk!

NM i poseur

Har du hørt om syklistene som skulle på spinning for å gjøre seg fete? Ikke? Da skulle du ha vært på SpinnMaraton på 3T i går. Det var en orgie i mat, og som en så treffende uttalte: - Trur de e nånn som lægg på sæ ætte den timen her.

Jeg hadde det travelt i går, og møtte opp 10 minutter før timen, med to tomme flasker og en banan som lå gjenglemt i sekken. Fyller flaskene med vann og setter meg på sykkelen. Sitter langt bak, med god utsikt, og kan skue ut over forsamlingen. Noe var annerledes. Det var ikke som en vanlig spinningtime. Det var andre folk der. Og de jeg kjente igjen fra før virket mye mer innbitt. Og godt forberedt.

Det var menn med pondus og carbonsålesko, Assos-shorts og Assos trøye, Assos vindvest (!) og Assos sokker (det hadde jeg også, da...), hansker, svettebånd på hodet (men ikke hjelm) og svettebånd på armene. Før start var det stort inntak av Nutrilettbarer og annet sykkelsnacks. Blanding av sportsdrikk. Ned i bæreposen for å se hvilken av de sju drikkeflaskene som var ment for den første halvtimen. Oppvarming. Av med vindvesten (!), av sykkelen og bytte flaske. Ny bar. Instruktøren prøver å få folk med på å kjøre opp pulsen. Men vindvestene blir sittende. Kan ikke svi av alt kruttet den første timen. Litt lettere motstand. Ekkelt å bli svett.

Ny instruktør. Ny flaske. Av sykkelen for å tøye en vond legg. Pause. Hente banan, bar og drikke. Blande litt mer drikke av medbragt. Gå i garderoben for å skifte klær. Tilbake på sykkelen. Tre tråkk. Av sykkelen for å tøye en vond legg. På sykkelen, en bar og litt sportsdrikk. Klar for ny runde. Men vil ikke opp å stå riktig enda. Vonde knær. Ny bar. Kan ikke kjøre hardt rett etter å ha spist.

Vips er timen ferdig. Tilbake ligger sjokoladepapir og ørten tomme sykkelflasker. En vindvest som har fått litt svette på seg av han som sitter bak (meg), og en trøye som har fått en liten våt flekk midt på ryggen. Det kom vel en dråpe svette til slutt læll.

Min Polar sier forbruk på 2500 kcal på 3 timer og 20 minutter sykling (til/fra 3T, oppvarming, 3 timer spinning). Spiste en bar, netto forbruk på rundt 2250 kcal. Hadde vært gøy å se kcalregnskapet til Assos. Jeg tror han gikk i pluss. Men det er fint det altså. For restitusjonen om ikke annet.