torsdag 5. november 2009

Svineinfluensa? Ja takk!

Det var vel ingen overraskelse at det ble kø når apotekene i dag begynte å selge Tamiflu uten krav om resept. Men det hele blir litt komisk når man på den ene siden blir oppfordret til å holde seg unna store folkemengder, og på den andre siden ser hvordan folk stimler sammen i trange apoteklokaler for å kjøpe medisin. Og enda verre, de kjempelange køene med risikogruppepersoner som står ute (!) og venter på å få komme inn i en gymsal og få vaksine. 2-300 mennesker stående ute i frisk høstluft er jo oppskriften på forkjølelse. Legg til at disse er småsyke i utgangspunktet, og du får suksessoppskriften på hvordan man blir sengeliggende.

Jeg tror faktisk at det tryggeste nå er å la vaksine være vaksine, og Tamiflu være Tamiflu, for det virker som at det er der man finner vaksine og Tamiflu de syke befinner seg. Og hypokonderne, selvsagt. Men dem om det. Hypokonderi er jo en slags sykdom det også, og sånn sett er de jo ikke hypokondere; de har jo rett i at de er syke.

Adressa skriver om saken i dag, og har selvsagt tatt et flott bilde av folk med munnbind som skal hamstre Tamiflu.

Foto: Bengt Sæther, Adresseavisen

tirsdag 3. november 2009

Up yours!

På vei hjem fra jobb i går skjedde det igjen; en pappskalle av en bilist syntes det var på tide å demonstrere at han mener at syklister ikke har noe som helst i et gangfelt å gjøre, selv ikke når det er grønn mann og fotgjengere til stede. Full gass rett mot meg, bråbrems 20 cm unna min høyre side, og ilter fekting med armene. Hadde jeg bremsa og latt idioten passere foran meg, hadde han mosa hun stakkars jenta som kom gående i det samme fotgjengerfeltet og som sikkert ante fred og ingen fare.

Stort sett er bilister greie å ferdes sammen med i trafikken. Noen tar til og med hensyn til syklister, og det setter jeg stor pris på. Hvis en bilist viser så tydelig med sin kjøring at han/hun har sett meg, og tar hensyn, passer jeg også på å vinke et lite "takk". Men så har man disse knølhvalene som på død og liv skal markere seg, og som ikke har skjønt at syklister er kjørende de også, og at det ikke er lov å mose en syklist selv om han ferdes i et fotgjengerfelt. Noen få sånne ødelegger for det store flertallet, som stort sett ter seg som normale folk i trafikken.

Har lest mange innlegg på debattsidene til Adressa om syklister som tar sjanser i trafikken, og der er det noen som skriver at noen få ødelegger for flertallet, som de mener er hensynsfulle trafikanter. Jeg prøver å være hensynsfull trafikant både på sykkel og i bil, men blir nesten fristet til å ta igjen etter opplevelser som den i går.

Kanskje jeg skal prøve å være idiot ei uke jeg også? Kjøre som en tulling av og på fortau, med lite lys og en kjip refleks, og sørge for å sette en støkk i så mange bilister som mulig? Passe på at så mange som mulig sitter med hjertet i halsen etter en bråbrems? Hvis jeg gjør dette lenge nok, får jeg sikkert tatt igjen på en eller to av de jeg irriterer meg som mest over. Men det er kanskje ikke verdt å terge på seg de resterende 99,99 % av bilførere som tross alt er ganske greie.