mandag 27. juli 2009

Slappe spinningjævler

Det er lenge siden jeg har vært på spinning nå, men har vært på et par pulsspinn-timer i det siste for å få korte intervaller som oppkjøring til Sykkelener'n. Og på slike timer legger man merke til mye rart. Som for eksempel at omtrent halvparten av de som er på slike timer umulig kan ha noe utbytte av timen, annet enn å møte opp for å se andre folk. Treningsmessig må det være totalt bortkastet.

Ta en tur og se selv. Tell hvor mange av deltakerne som tråkker "gjennom" tråkket, altså som ikke har belastning på i det hele tatt. Så teller du hvor mange som sitter og snakker sammen både under oppvarmingen, og mellom hvert drag. Deretter teller du hvor mange som med en gang dragene er ferdig setter seg opp på sykkelen, drikker litt fra flaska, retter på hårbåndet og smiler og nikker til sidemannen. Gjerne med lukket munn.

I går så jeg forresten et par gode eksempler på at folk prøver å lure seg unna dragtid: Mannen som stoppet under hvert eneste drag for å gå av sykkelen og justere borrelåsstramminga på de splitter nye sykkelskoenemedcarbonsåle. Nei, man kan ikke justere dette sittende på sykkelen... For ikke å glemme damen som midt under draget, hvor man står, kom på at setet kanskje var litt for høyt, og som derfor måtte stoppe for å justere det ett hakk opp. I neste drag oppdaget hun at det kanskje ble litt høyt likevel, og stoppet for å justere det tilbake.

Hvem prøver de å lure?

Ingen kommentarer: